Vaste planten zijn doorlevende, kruidachtige planten, al dan niet in de winter afstervend of groenblijvend. In deze groep planten zit heel veel verscheidenheid zoals borderplanten, bodembedekkers, rotsplanten, schaduwplanten, …

Deze meerjarige planten zijn onmisbaar in elke tuin. Door de verschillende kleuren, vormen, groeihoogtes en bloeitijen laten ze zich makkelijk combineren. Ook in bloembakken groeien ze goed. Bovendien is er voor elke plek in de tuin wel een vaste plant te vinden. Ze zijn een vaste waarde in je tuin omdat ze elk jaar terug komen en door hun uitbundige bloei. Het hele jaar heb je er plezier aan. Om je keuze makkelijker te maken zijn alle soorten voorzien met foto's.

Kruiden. U heeft nog een zonnig plaatsje over in uw tuin of op het terras. Waarom dan geen kruidenhoekje maken : met een minimum aan inspanning kan u een prachtig kruidentuintje creëren, waar u bijna heel het jaar door plezier aan kan beleven. Maar ook wie geen tuin heeft, kan makkelijk kruiden houden in potten of bloembakken op het terras of op de vensterbank. Als we aan keukenkruiden denken, dan zien we allerlei lekkere schotels voor onze geest verschijnen met kruiden die de smaak van de gerechten verbeteren. Keukenkruiden kunnen ook werken als geneesmiddel.

Varens.  Varens zijn bosplanten en hebben daarom een schaduwrijke, vochtige standplaats nodig. Varens zijn bladplanten met verschillende bladgrootte, hoogte en kleur. Sommige zijn bladhoudend, andere sterven bovengronds af. Varens in kleine of grote groepen zorgen voor een aparte sfeer in de tuin. Langs de vijverrand of onder bomen kan een varen zich volledig ontwikkelen met een weelderige bladgroei. De hoogte van de varens varieert van 25cm tot 1,50m.

Vaste planten in onze catalogus